Sudeck dystrofie pijn behandelen met creme’s en palmitoylethanolamide

Dokters noemen het CRPS of wel Complex Regionaal Pijn Syndroom. Patienten spreken vaker van dystrofie, posttraumatische dystrofie of Sudeck. Het gaat hier om een aandoeninge die gepaard gaat mert moeilijk te behandelende pijn, zwellingen, verkleuring van de huid en functiebeperkingen.

CRPS werd vroeger door iedereen post traumatische dystrofie, of sudeckse dystrofie genoemd, naar de eerste beschrijver ervan, Paul Sudeck, een chirurg die leefde van 1866 tot 1945.

Naast de pijnklachten zijn vaak ook fysieke veranderingen waarneembaar op of rond de pijnplaats, zoals vermeerderde haargroei, gezwollen huid, een rode of juist een bleke huid, heftig zweten, trillen en veranderingen van de nagels. Ook kan de spierkracht verminderd zijn. Veelal wordt er onderscheid gemaakt tussen een warme dystrofie en een koude dystrofie. Bij een warme dystrofie ziet de huid er rood en gezwollen uit. Een koude dystrofie heeft ziet er juist tegenovergesteld uit: koud en wit.

Zie hier een voorbeeld van een behandeling:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s