Doorbraak in pijnbehandeling posttraumatische pijnen met pijnstillende creme’s

Goede pijnstilling zonder bijwerkingen. Door speciale creme’s op de pijnplekken te smeren. Het INP ontwikkelden voor u een achttal goede pijnstillende creme’s in de laatste 5 jaar. Inmiddels wordt het INP regelmatig door artsen uit de hele wereld in de arm genomen om via die creme’s patienten elders in de wereld te helpen.

Pijnstillende creme’s bij posttraumatische dystrofie en gordelroos worden veel te weinig gebruikt. Hooguit denkt deze of gene arts aan het voorschrijven van DMSO 50% creme bij dystrofie of de verdovende lidocainecreme bij gordelroos.

Het is erg jammer dat er zo weinig patienten behandeld worden met pijnstillende creme’s op de pijnlijke plekken.

Omdat cremes voordelen hebben boven pillen of tabletten zou het goed zijn dat in de komende jaren deze pijnstillende creme’s veel meer gebruikt gaat worden om patienten mee te helpen. Het gebruik van pijnstillende creme’s bij chronische pijnen kan namelijk gezien worden als een doorbraak in de pijngeneeskunde.

Patienten die deze creme’s voorgeschreven willen hebben kunnen zich aanmelden bij het instituut voor neuropathische pijn.

Een recent artikel over de waarde van deze creme’s bij onbehandelbare pijnen door een ruggenmergsaandoening verscheen in 2012 in het Amerikaanse medische tijdschrift Pain Medicine (Impact Factor: 2.537).

Er zijn inmiddels een hele reeks van creme’s ontwikkeld voor pijnbehandeling:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s