CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom): ervaring met palmitoylethanolamide

Ge reblogged van een CVS site, een ervaring van een patient:

We leven van het gespaarde geld van mijn schoonouders en een beetje gespaard geld van mijn man. verder werk ik keihard op alle mogelijke manieren want ik wil na 20 jaar CVS nog altijd genezen en nooit meer terug moeten naar het RIZIV. Het is het grootste trauma dat ik in mijn leven heb meegemaakt. (en mijn leven is het ene trauma op het andere).
Erger vind ik nog dat er artsen zijn die perfect oorzaken kunnen aanwijzen maar door hun collega’s weggepest worden. Hierdoor krijgen we ook geen medicijnen terugbetaald. Ik heb dus eigenlijk een stof uit mijn immuunsysteem te kort dat ik perfect met een medicijn zou kunnen aanvullen. Maar ik krijg dit niet terugbetaald (kost 800 a 1000€ per maand), anders zou ik nu dus gewoon weer kunnen werken. Dus heb ik me toegespitst op homeopathie. Maar die is dus sinds 12 mei ll afgeschaft. Mijn homeopate mag niet meer werken volgens de nieuwe wet. Het wordt ons ongelooflijk moeilijk gemaakt om gewoon te herstellen en gezond te kunnen leven. Ik begrijp helemaal niet meer wat de bedoeling is van deze regering? Het draait dus gewoon allemaal rond politiek, geld en macht, heel jammer allemaal, ik hoop dat veel meditatie en bidden uiteindelijk ook zijn diensten bewijzen, anders weet ik het ook niet meer.

Misschien heb je er iets aan dus geef ik maar even mee dat de juiste voeding heel erg helpt bij ontstekingen en pijn en dat er een nieuw supplement is dat ik nu uitgeprobeerd heb met heel goede resultaten: PEA, ik geef je hier een zeer korte info gecopieerd via orthokennis (NL):

De moderne arts en therapeut staat snel met lege handen bij patiënten die lijden aan chronische pijnen of ontstekingen. Veel reguliere middelen hebben problematische bijwerkingen of werken maar matig en een groot aantal complementaire behandelvormen hebben te weinig evidentie om breed geaccepteerd te worden. Met het supplement palmitoylethanolamide (PEA) is er een nieuwe mogelijkheid ontstaan voor vele lastig te behandelen aandoeningen en pijnen. Op een effectieve en veilige wijze vrijwel zonder bijwerkingen.
De natuurlijke en lichaamseigen stof palmitoylethanolamide heeft een bewezen werkzaamheid bij een groot aantal aandoeningen, van griep en verkoudheden, tot herniapijnen. De stof is sinds 1957 bekend en er zijn rond de 400 wetenschappelijke artikelen aan gewijd. Ook zijn er tientallen gerandomiseerde studies uitgevoerd bij in totaal 5000 patiënten. Daarmee is palmitoylethanolamide een van de best gedocumenteerde werkzame en veilige supplementen. Palmitoylethanolamide is makkelijk in te zetten en kan eenvoudig samen met elk ander middel, pijnstiller of geneesmiddel gegeven worden.

Docent bij orthokennis, Professor dr. Jan M. Keppel Hesselink, hoogleraar moleculaire farmacologie, medisch bioloog en pijnarts heeft vele jaren als vice president bij een groot farmaceutisch bedrijf gewerkt. Hij richtte enkele jaren geleden het instituut voor neuropathische pijn op. Palmitoylethanolamide werd door hem in 2010 geïdentificeerd als een doorbraak op het gebied van de behandeling van chronische pijnen en ontstekingen. Sindsdien heeft hij tientallen internationale artikelen geschreven over de behandeling van pijn met natuurlijke en lichaamseigen stoffen, waaronder palmitoylethanolamide.

Ervaringen van patienten met CVS en palmitoylethanolamide

Er zijn inmiddels een heel aantal mensen met CVS, en ook met firbomyalgie, aandoeningen die vaak samen voorkomen, die veel baat vinden bij PEA. De beste vorm bij deze aandoeningen is het PeaPlex, een bijzonder PEA preparaat waarvan de werking versterkt is met fysiologisch gedoseerde vitamines B. Deze optimale mix werkt dubbel en probeer het tenminste 2-3 maanden, 3 maal daags een capsule voor of na de maaltijd.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s