Ervaringen van Lyme patienten (Lymies) met palmitoylethanolamide

Eerst wat Lymies aan het woord over hun eerste stap met palmitoylethanolamide

Lymie 1

Nou de eerste dag PEApure gehad.
Zoals ik verteld heb ben ik ben praktisch pijnvrij met de PEApure, ik merk echt een heel groot verschil, ik heb bijvoorbeeld geen kramp meer in mijn kaken en mijn lichaam voelt ontspannen.
Verder niet suf van de PEA of iets anders raars.
Dus bij mij werkt het al, enige is dat het na 4 uur echt wel uitgewerkt is tot nu toe, maar het optimale resultaat duurt vaak een paar weken staat op de site.

Lymie 2

Vandaag toevallig net begonnen met PEA in de hoop dat het helpt voor de verschillende neuropathische pijnen waar ik nog veel last van heb en geen kruid tegen gewassen lijkt (zware troep wil ik er niet voor slikken).
Mijn lyme arts gaf het advies met 1 capsule per dag te beginnen en rustig op te bouwen tot 3-4 per dag.
Na ongeveer 6 weken zou duidelijk moeten zijn of het genoeg doet voor mij.
Dus niet zoals met gewone pijnstillers snelle verlichting, het heeft blijkbaar wat tijd nodig.

Lymie 3 citeert:

Het boeiende van het hele PEA-verhaal is, dat ons lichaam deze pijnstillende stof dus zelf maakt, in de cellen van ons lichaam. Zowel in de zenuwcellen als in de bindweefselcellen vindt er doorlopend een opbouw van vetten plaats in palmitoylethanolamide (PEA).

Klinkt niet gek
Vooral als je al van jezelf weet dat je cellen zijn aangetast en dan lijkt het erop dat je eigenlijk nieteens meer in staat bent om deze lichaamseigenstof zelf überhaupt nog te produceren.

Let op: Pea-opt

Kies voor de meest optimale PEA capsules, die het PEA-opt keurmerk hebben gekregen.

Behandeling van chronische Lyme of Borellia pijnen met Palmitoylethanolamide

Palmitoylethanolamide (PeaPure) bij Lyme pijnen

PEA  is een 100% natuurlijk middel en heeft niet alleen een pijnstillende werking, maar ook een ontstekingsremmende. En daarnaast beschermt palmitoylethanolamide zenuwcellen tegen verdere beschadigingen en versnelde veroudering. Het doet dus meer dan alleen de pijn verminderen. En als laatste is sinds 2015 bekend dat ook de bijkomende depressieve gevoelens bij Lymepijnen behandeld kunnen worden met PEA.

Al deze patienten gebruikten uitsluitend PEA met het Pea-opt keurmerk. Alleen die zijn klinisch getest op werkzaamheid en veiligheid!

De dosering bij Lyme is om te beginnen 400 mg drie maal daags, of s’ochtends 2 capsules van 400 mg en s’avonds een. De dosering kan opgehoogd worden na enkele weken en dan is verdubbeling het beste (3 maal 2 capsules).

Om het optimale uit PEA te halen, wordt geadviseerd om PeaPure bij Lyme of Borellia pijnen tenminste 3-4 maanden te gebruiken. Dit is een realistische evaluatieperiode, waarna u vervolgstappen kunt bepalen. Een deel van de patiënten kan immers langzamer reageren omdat de werking van PEA plaatsvindt via de natuurlijke mechanismen van het lichaam. Het kan zinvol zijn om enkele maanden PeaPure te blijven gebruiken bij artrose. Het remt de chronische ontstekingsreactie en tegelijkertijd de pijn. Stap voor stap. PeaPure kan samen met elk andere pijnstiller en geneesmiddel gegeven worden, er zijn geen negatieve interacties.

Chronische gewrichtspijnen bij Lyme Borelliose

Dat wordt Lyme arthritis genoemd. In Amerika is Lyme artritis een veelvoorkomend verschijnsel bij Lymepatiënten. In Europa waarschijnlijk minder, ongeveer de helft van de frequentie van neuroborelliose.

De veroorzaker Borelia burgdorferi is in hoofdzaak de oorzaak van de gewrichtsontstekingen, en die leiden tot pijnlijke gerichten. Gewrichtspijnen kunnen echter ook hoewel bij de andere subsoorten van de Borrelia parasieten voorkomen. Meestal komt het als ontsteking in een of enkele gewrichten voor met het kniegewricht als meest betroffen. Maar ook de ellebogen, polsen, vingers, enkels en kaakgewrichten kunnen aangedaan zijn. Typisch zijn aanvallen van een enkele weken of maanden, afgewisseld met periodes van geen pijn De pijnen kunnen ook verspringen van locatie.

Ook in geval van gewrichtsontstekingen van PEA een goede therapeutische rol spelen. Daarvoor geldt hetzelfde als bij zenuwpijnen: begin 2-3 weken met 3 capsules per dag en bij te weinig effect verdubbel de dosis voor enkele weken tot maanden.

Link voor kerninformatie over palmitoylethanolamide

3 reacties op ‘Ervaringen van Lyme patienten (Lymies) met palmitoylethanolamide

  1. Graag zou ik eillen weten waar ik het middel Pea goede variant kan bestellen.
    Graag wacht ik je reactie af.
    M.vr.gr.Betty van vossen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s