Sudeckse dystrofie

Eerst de ervaring van de patient:

Pijn en functieproblemen bij een Sudeckse dystrofie zijn behoorlijk moeilijk te behandelen. Sommige patienten tobben er jaren lang mee, met de pijnen en de beperkingen, krijgen voor de sudeck pijnen van allerlei middelen, die soms helemaal niets doen, of soms een heel klein beetje. De Sudeckse pijnen behandelen, daarvoor zijn middelen uit meer invalshoeken nodig dan doorgaans ingezet worden.

Sinds enige jaren begrijpen we wat meer van deze aandoening. Het lijkt toch dat het gaat om een soort milde chronische ontsteking van de zenuwen. In Nederland zijn er een aantal gespecialiseerde pijnartsen die een speciaal in Nederland ontwikkeld protocol volgen, dat ook internationaal veel aandacht heeft. Toch blijven er steeds vele patienten met pijn, ondanks dat protocol.

In het Instituut voor Neuropathische pijn behandelen de dokters daar CRPS volgens een speciaal door ons ontwikkeld protocol, met als belangrijkste leidraad minimale bijwerkingen, afwezigheid van negatieve beïnvloeding van andere pijnstillers en optimale pijnstilling. Daarbij gebruiken we enkele zelf ontwikkelde pijnstillende cremes voorschrijven, meestal ketamine-creme of amitriptyline creme in onze INP-basis, of combinaties daarvan, samen met DMSO en een bijzondere lichaamseigen stof het palmitoylethanolamide. Daarvan gebruiken we meestal de natuurlijke stof palmitoylethanolamide (PEA), bekend als PeaPure, omdat dit preparaat aan de kwaliteitseisen van het PEA-opt keurmerk voldoet.

Palmitoylethanolamide brengt de ontstekingscellen tot rust, de mest cellen en de glia en asterocyten, die bij chronische pijnsyndromen zoals Sudeck een grote rol spelen bij het in stand houden van de pijn, en die met geen andere middelen zo goed behandeld kan worden dan met deze, in onze visie.

Meer info op palmitoylethanolamide4pain.wordpress.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s