PeaPlex tegen pijn bij dunne vezel neuropathie

Dunne vezel neuropathie wordt langzaam bekend. Het is een aandoening van onbekende oorsprong en de dunne vezels, die pijn geleiden, zijn hierbij aangetast. Het gaat om een soort versnelt ouderdomsproces.

Een vrouw van 63 had sinds jaren last van brandende pijnen aan voeten en handen. Uiteindelijk stelde de neuroloog op basis van een biopt de diagnse: DVN, dunne veelneuropathie. De vrouw kreeg amitriptyline voorgeschreven, met als gevolg verwardheid, wattebnollen hoofd, de hele dag knikkebollen en een droge mond.

Ze kreeg toen PeaPure waarom na een maand de brandende pijnen wat minder werden. Het effect was echter niet om over naar huis te schrijven. Toen werd overgestapt op PeaPlex, dat een betere keus bleek, want na enkele weken halveerde de pijn, en na 2 maanden had ze alleen nog maar sporadisch brandende pijn, en veel minder intens.

Veel oudere mensen met DVN hebben een subklinisch tekort aan vitamines B. Dan is het niet handig een hoge dosis preparaat te geven. Beter is om fysiologisch te doseren. Maar vitamine B alleen helpt niet. Dan is PEA ook nodig. De combinatie is een klassieke synergistische waarbij 1 + 1 3 is.

PeaPLex was bij deze patient met DVN duidelijk beter dan PeaPure. Inmiddels geniet PeaPlex de voorkeur bij patienten met neuropathische pijnen.

Een reactie op “PeaPlex tegen pijn bij dunne vezel neuropathie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s