PEA-opt bij schouder blessure en standsafwijking

Een arts meldde ons:

Vrouw 48 jaar zeer sportieve bouw ; 4 jr geleden sportongeval, oa met als gevolg een schouder letsel: schouderluxatie en labrumletsel, dat is een beschadiging van een onderdeel van de schouder. Hersteloperaties door orthopeed. Helaas verergeren klachten van pijn, dwangstand in ‘mitella houding’ , en de schouderkop bleef naar voren staan, ook de bicepspees bleek deels afgescheurd.
De vrouw had last van extreme moeheid , pijn,  en ook veel last van bijwerkingen van reguliere pijnmedicatie en ontstekingsremmers, die alleen een onbevredigend resultaat hadden op de pijn.
Na enkele dagen PEA-capsules (pea-opt) gebruik te hebben meteen duidelijk pijnvermindering, na 1 week PEA gebruik 3x daags is de dwanghouding van de schouder, de mitella houding weg en is 2x daags voldoende als onderhoudsdosis. De dwangstand van de schouder blijft weg, en van de schouder kan zonder problemen belastbaarheid opvoeren. Na paar maanden blijkt 1x daags PEA capsules als onderhoudsdosis genoeg te zijn.

Commentaar: PEA bij sportblessures

Er zijn op deze site meer voorbeelden te vinden van schouder problemen en sport letsels die bijzonder gunstig op PEA reageren. PEA remt niet alleen ontstekingen, maar bevordert ook herstel en regeneratie. Daar is jaren geleden al op gewezen in de literatuur, door de artsen van het instituut voor neuropathische pijn.

Kopsky DJ, Hesselink JMK. Nerve regeneration in neuropathic pain. Pain Med. 2010 Oct;11(10):1576.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s