Arts adviseert PeaPlex bij diabetische pijnlijke voeten

Schermafbeelding 2016-08-03 om 21.50.47
PeaPlex: een capsule met daarin PEA en fysiologisch gedoseerde vitamines B blijkt een verbeterde werking te hebben dan PEA alleen

Wij ontvingen het volgende verhaal van een arts over een patiënt met diabetes.

We zagen op onze polikliniek een patiënt van 45 jaar die al gedurende vijf jaar last had van pijnlijke voeten.

Deze patiënt gebruikte gedurende lange tijd metformine.  Daardoor waren er lage gehaltes aan vitamine B12 ontstaan.

De patiënt had de laatste jaren in toenemende mate last van branderigheid, prikkelen en tintelen aan de voeten. Sinds de internist de medicatie verdubbeld had waren er ook veel pijnen in beide voeten ontstaan.

Aanvankelijk was de patiënt behandeld met PEA. Die natuurlijke stof ondersteunt weliswaar het zenuwstelsel, maar daarmee was deze patiënt niet alleen geholpen.

Ondanks de beschermende werking van PEA, wordt het zenuwstelsel uitgehold door het tekort aan vitamine B12. Het geven van een doorsnee vitamine B complex is niet zinvol. Want vaak zitten daar namelijk teveel vitamines van een bepaalde B soort in, zodat de opname van andere vitamines B gestoord wordt. In veel multivitaminen is zit bijvoorbeeld veel te veel van het vitamine B6, dat de zenuwen kan schaden.

Van PeaPure overgezet naar PeaPlex

Toen ontdekt werd dat deze patiënt een chronisch tekort had aan vitamine B12, werd gekozen om PEA te geven gecombineerd met een laag gedoseerde vitamines uit het vitamine B complex. Deze lage en fysiologische doseringen versterken de werking van PEA.

Na een aantal weken merkte de patiënt dit duidelijk. De branderige pijn in de voeten nam af, en ook de tintelingen en de prikkelingen werden minder. De pijn was ook nog maar een fractie van wat de pijn aanvankelijk was.

Bij patiënten die suikerziekte hebben en behandeld worden met middelen tegen deze suikerziekte zoals het bekende metformine is het dus beter om meteen PeaPlex te geven en niet eerst PEA capsules. Inmiddels is bekend dat veel meer patiënten beter reageren op het PeaPlex preparaat dan op PEA alleen.

De betere werking van PeaPlex ten opzichte van het gewone pure PEA is inmiddels ook in de medische vakliteratuur beschreven. Zie de volgende link daarover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s