Sport blessures en de natuurlijke behandeling ervan

Sport blessures komen veel voor. Meestal ontstaan sportletsels in een fractie van een seconde. Een kleine foute beweging, een draai van de rug, een draai in de knie, of een te sterk oprekken van banden rond gewrichten.

Volgend op dit soort letsels kan je vaak weken tot maanden uit de roulatie zijn. Vooral bij sporters kan dit soms dramatisch zijn omdat ze hun training effecten binnen een paar weken verliezen.

Wat gebeurt er nu precies bij dit soort sportletsels? Een kleine maar heftige versnelling veroorzaakt een beschadiging in de weke delen van de spieren of in de pezen en ligamenten. Die kleine beschadigingen kunnen vervolgens de aanleiding zijn voor chronische ontstekingen. Als die beschadigingen gedurende een langere tijd gevolgd worden door lokale ontstekingen dan verhinderen die ontstekingen het herstel. Dan kan een vicieuze cirkel ontstaan van inactiviteit, pijn en ontstekingen zonder dat het lichaam de kans krijgt om te herstellen. Wat is hier aan te doen?

De natuurlijke reparatie moleculen bij sportletsels

In ons lichaam zitten natuurlijk reparerende moleculen. Deze moleculen hebben veelal een anti-ontsteking werking of een anti pijn werking. De moleculen die repareren en ontstekingen weer in balans brengen zijn verantwoordelijk voor ons natuurlijke herstel vermogen.

Meestal behoren die moleculen tot de klasse van vetachtige stoffen. Het paradepaardje van deze herstellende en ontstekingsremmers en moleculen is de stof palmitoylethanolamide. Deze stof wordt in ons lichaam gevormd, als reactie op een beschadiging of ontsteking.

Deze stof beschermt cellen tegen verdere beschadiging, de stof repareert cellen die beschadigd zijn, en de stof brengt overmatig actieve ontstekingsprocessen in balans. Dat is meer dan wat met een klassiek farmaceutisch middel bereikt kan worden.

Medische pijnstillers bijvoorbeeld remmen weliswaar de pijn en soms de ontstekingen, maar hebben veel bijwerkingen. Een van de problemen is nog dat deze stoffen niet alleen de ontstekingen remmen, maar tegelijkertijd herstel processen ook. Zo kunnen dit soort pijnstillers bij sport blessures averechts werken.

Dat geldt niet voor de natuurlijke stof palmitoylethanolamide. Daarom is de inzet van deze stof na sport blessures een goed idee. De stof zorgt voor minder pijn, minder ontstekingen, en ondersteund de reparatie van de beschadigde cellen en weefsels. Daarin is deze stof uniek.

Voorbeeld: polsoverbelasting na knieletsel

Wij zullen een voorbeeld geven van een jonge sporter die na een ernstige knieblessure met stokken moest lopen en zijn polsen daardoor overbelastte. Na een maand hinkelen en steeds meer pijn aan zijn polsen, met name aan de rechter pols, kwam deze jonge sporter in contact met de natuurarts.

De natuur arts schreef de jonge sporter de lichaamseigen stof palmitoylethanolamide voor, als capsules PeaPlex. In die capsules zit naast deze lichaamseigen stof een aantal geselecteerde en lage dosering vitamines uit de B-groep medewerking van de natuurlijke stof palmitoylethanolamide ondersteunen.

Het is bekend uit de biomedische literatuur dat vitamines uit de B-groep herstel processen ondersteunen, en deze speciale vorm van ondersteuning versterkt de werking van het palmitoylethanolamide. Een dergelijke combinatie wordt synergie genoemd.

Enkele weken volgend op het gebruik van de capsules merkte de sporter een duidelijke afname van de pijn in zijn overbelaste polsen. Stap voor stap kwam er meer vaart in het herstel proces en de klachten smolten langzaam weg.

Het vroegtijdig inzetten van capsules met het natuurlijke middel palmitoylethanolamide, versterkt met de vitamines B, ondersteunt het natuurlijke helingsproces van ons lichaam, vermindert de pijnen ende ontstekingen en helpt met een sneller herstel proces.

Aanbevolen dosering bij sportletsels van PeaPlex

De aanbevolen dosering bij een gemiddeld sportletsel is driemaal daags één capsule na de maaltijd. Het verdient aanbeveling om tenminste twee maanden de capsules te nemen alvorens de dosering af te bouwen. Dat afbouwen kan het beste geschieden over een periode van drie weken waarbij elke week een capsule minder genomen wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s