Vraag: hoe lang moet ik met PEA doorgaan bij artrose van de handen en polsen

Vraag:

Ik ben een vrouw van 59 jaar die al gedurende 10 jaar in toenemende mate last heeft van pijn aan polsen, duim gewricht en vingers. Het begon toen ik net 50 geworden was, na een natte herfst. Ik merkte ik’s nachts in bed een knagende pijn, Afhankelijk vooral in mijn pols. In de loop van de jaren ging deze pijn niet meer weg bij beweging en is erg geworden.

Ik heb veel verschillende medicijnen geprobeerd, Maar de bijwerkingen van de pijnstillers beginnen me niet. Tot dat ik van een familielid hoorde van het natuurlijke middel PEA. Dat zou zowel een pijnstiller zijn, als een stof die de gewrichten beschermt tegen verder ontsteking… dat was ongeveer een jaar geleden… ik ben begonnen met driemaal daags een capsule PEA en na ongeveer vijf weken was de pijn duidelijk verminderd. Vooral het slapen’s nachts ging stukken beter omdat ik niet wakker werd door die knagende pijn in de gewrichten van mijn hand. Nu heb ik PEA ruim jaar gebruikt, en ik vraag me af hoelang ik door moet gaan…

Antwoord:

Artrose is een chronische aandoening van de gewrichten De basis van die aandoening is een ontsteking in die verrichten. Er zijn inmiddels een aantal dierproeven gedaan maar uiteindelijk blijkt dat PEA die ontstekingen in de gewrichten vermindert. Ook zijn er een groot aantal patiënten met artrose, En zelfs huisdieren met artrose, vooral grote honden, die met het middel inmiddels behandeld worden. Meestal met goed resultaat, en op YouTube zijn er getuigenissen van te horen.

imgres
Het Pea-opt vignet staat voor PEA die langdurig op veiligheid en werking getest zijn

Als gekozen wordt voor de juiste formulering van PEA, kan de stof onbeperkt gegeven worden. Ik zeg expliciet die juiste formulering, Omdat er sinds kort een groot aantal nieuwe capsules op de markt gekomen zijn die gevuld zijn met onder andere PEA, maar van de capsules weten niets over de veiligheid en werkzaamheid vooral niet als je ze gedurende lange tijd inneemt. Er is maar een PEA capsule in Nederland beschikbaar waar langdurig ervaring mee opgebouwd is, onder supervisie van artsen. Dat zijn de capsules die voorzien zijn van het vignet PEA-opt, een groen vinkje et daarin Pea-opt geschreven.

Van die capsules is bekend dat je ze gedurende jaren kan innemen, zonder dat er problemen ontstaan. Van de nieuwe en vaak goedkopere capsules weet je dat niet… en bij het innemen van supplementen is het het belangrijkst om zeker te weten dat ze veilig zijn. PEA capsules die voorzien zijn van het PEA-opt vignet zonder problemen gedurende jaren te gebruiken. Vele honderden patiënten in Nederland hebben die capsules al sinds 2012 zonder problemen ingenomen. Patiënten die last hebben van artrose pijn negen en toe om na enkele jaren te stoppen met capsules. Meestal merkte ze dan dat de pijn binnen een week weer toeneemt. Als dat zo is is het een teken om gewoon door te gaan met het innemen van de capsules.

Aanwijzing: wij geven er inmiddels de voorkeur aan om bij chronische aandoeningen die gepaard gaan met pijn, zoals neuropathie en artrose, de PEA capsules te nemen, die extra gevuld zijn met fysiologie doseringen van vitamines B uit B complex, het middel PeaPlex. Dat is van belang omdat het pijnstillende ontstekingsremmers effecten van PEA versterkt lijken te worden door die vitamines. Bovendien is gebleken dat bij mensen met chronische aandoeningen vrijwel altijd tekorten bestaan in het bloed van deze vitamines. En ook die tekorten kunnen verantwoordelijk zijn voor een deel van de pijn.

Een reactie op “Vraag: hoe lang moet ik met PEA doorgaan bij artrose van de handen en polsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s