Autoimmuun vasculitis met neuropathische pijnen behandeld met PeaPlex

Een 54-jarige vrouw had een auto-immuun ziekte van de bloedvaten, Een zogenaamde autoimmuun vasculitis. Dit is een vervelende ziekte die verwant is aan bepaalde reumatische aandoeningen. De bloedbezinking van De vrouw was hoog, wat duidt op een actieve ontsteking. Dat zie je ook bij bepaalde acute reumatische aandoeningen.

Ze werd door de internist behandeld met prednison. Afhankelijk met 20 mg per dag, en later toen de behandeling overgenomen werd door een academisch ziekenhuis, werd de dosis verhoogd tot 80 mg per dag. Dat is een erg hoge dosering die veel bijwerkingen geeft.

Doordat de zenuwpijnen niet verminderde tijdens de behandeling, begon ze met PeaPlex, driemaal daags één capsule van 400 mg. Binnen enkele weken 30 pijn aanmerkelijk minder, Terwijl de patiënt ook kon minderen met de prednison. Uiteindelijk had ze een dosis lager dan 10 mg per dag van de Prednison, en de pijnen bleven bijna geheel weg. Er was tenminste een reductie van 60-70%.

PeaPlex lijkt een goede bijdrage te kunnen leveren bij autoimmuun vasculitis en neuropathische pijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s