Sportblessure aan de knie: snel herstel met PEA

Een pijnlijke knie: veel sporters kunnen dat wel. Een blessure aan de knie loop je relatief makkelijk op. Bijvoorbeeld door plotsklaps te draaien. Je voet draait dan niet mee, maar je knie maakt de hele draaiing wel mee. Door dat draaien kan in de knie een beschadiging optreden van de zachte elementen, Zoals bijvoorbeeld de ligamenten. Of de aanhechtingen van de spieren aan de knie zelf. Natuurlijk kunnen er ook beschadigingen optreden van de meniscus, die kraakbenige structuur binnen de knie. Maar als je gelukt hebt, en je verdraait je knie, zijn het alleen de weke delen die opgerekt zijn en die pijn kunnen geven.

Dat kan echter ook behoorlijk pijnlijk zijn. Een wat oudere sporter liet ons weten dat hij bij het werken in de tuin een dreiging van zijn knie had gemaakt zoals in bovenstaand verhaal beschreven… hij had meteen een stekende pijn bemerkt in de knie en één geluid van een knap. Vooral van dat laatste schrok hij omdat hij bang was dat hij zijn meniscus beschadigd had. Hij komt ook naar de draaiing vrijwel meteen niet goed meer lopen. Gelukkig zwol de knie niet op.

Hij nam meteen diezelfde dag nog drie capsules gevuld met pure PEA. De volgende dag al merkte hij dat de pijn aanmerkelijk afgenomen was, En kon hij weer lopen zonder te hinken. Het herstel ging bijzonder snel. Hij meldde ons dit, omdat hij in zijn vriendenkring een jonge sporter had, die dezelfde ervaring gehad na het verzieken van zijn pols bij tennis. Ook hier was het herstel na het innemen van capsules PEA bijzonder snel, En de fysiotherapeut had zelfs expliciet gezegd dat hij onder de indruk was van de snelheid van het herstel.

PEA wordt vaker gebruikt door sporters die een acute blessure hebben, En in het merendeel van de gevallen wordt aangegeven dat het herstel daarna bijzonder rap gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s